Матуля

Светлана Кабанова-Рожко
«Дабрадзень, матуля»,-
Шэпчуць сэрца й вусны,
Ты – мае прытулак
Сярод цемры хлустнай.

Ты – мае сумленьне,
Беларуска-мацi,
Зь цемры вызваленьне
Разам нам трымацi.

Ты – мая надзея,
Сэраброва зорка,
Шчырая падзея,
Сумная гаворка.

Што цябе хвалюе
Ў цiшэнным ранку?..
Я чамусь малюю
Бела-Партызанку.

Падарунак возьмеш,
Калярову хустку,
I да ганку пойдзеш,
Мацi-беларуска.

На двары дзяўчынка
Сустракае мацi,
Будзе Ляванiнка
Мацi шанавацi.

Дзеўчына хахоча,
Золата ў валосьсi,
Васiльковы вочы,
Сёлета ёй восем.

У руцэ ажына,
Быццам фарба з хусткi...

Моваю адзiнай
Кажуць беларусы:
«Родная матуля!» -
Неўмiручы словы!

Роднаю лiстую
Да матулi мовай.