Беларуская мова

Светлана Кабанова-Рожко
У жнiўнi на жнiве,
У сьнежанi Хрыстовым
Цудоўная жыве
Скарынаўская мова.

Як бусел-сакавiк,
Свабодны белы бусел,
Ты аб’яднала ўсiх
Сусьветных беларусаў.

Ты зьдзейсьняеш мэту,
I неўзабаве ўлетку
Сапраўдную знайду
Я ў папарацi кветку.

А потым ад нябёс
Да нас дакрочаць словы,
Што добры будзе лёс
У беларускай мовы.

Што добры будзе лёс
Народа Беларусi –
Яму дзiця прынёс
Свабодны белы бусел.

То нарадзiўся зноў
Сярод сьвяточных блiкаў;
Максiм – пяштотнаслоў
I востраслоўца Быкаў.

Яму трымаць лiхтар,
Лiхтарчык перамогi,
Сьпявай, сьпявай пясьняр
На беларускай мове!