мамi

Лана Виноградова
сьогодні у нашій родині велике свято
і навіть не просто свято, а справжня річниця!
сьогодні зібрались ми всі привітати –
матусю кохану, красуню і трудівницю!

Матуся найкраща, і руки її золоті,
Завжди у роботі, готують чи вишивають,
Вона не сумує, і рідко бува в самоті,
І роки її недаремно тихенько спливають…

Як пані Марія на кухню іде готувати –
Їй рівних немає, все має казковий смак,
Летять, мов метелики, діти до рідної хати,
На свято чи просто зібратись у колі родинному так…

Вона надихає дітей і готова завжди
Прийти їм на поміч, хай тільки тихенько покличуть,
Підставить плече, збереже від людської біди,
А буде потрібно, то стане вона войовнича,

Бо захист сім'ї і честь її рідних дітей –
То справа серйозна, вагання тут не потрібні,
І в цьому вона непохитна, немов прометей,
що душі людські закликав повернутись до світла!
 
Ніколи вона не покине їх у біді,
Завжди допоможе чим зможе - і словом, і ділом,
і мама така – це скарб, головний у житті,
словами його описати не можна, слова тут безсилі…

бо слів ми не знайдемо навіть у цілому світі,
які б розказали про нашу любов і повагу,
і вдячність, що вчила людей нас любити,
за ласку, турботу, її материнську увагу…

за те, що життя вона своє присвятила
сім'ї, чоловіку, родинне тепло берегла,
за те, що всім серцем родину свою любила,
за те, що завжди з усіма, наче янгол матуся була…

матусі бажаємо доброї, щедрої долі,
здоров’я міцного, щоб довго й щасливо жила,
тобі прихилити нам хочеться небо і зорі,
щоб ти, мов троянда, у нашій сім'ї розцвіла!