ШIулъэгъур къакIорэп щыт. орэд

Анатолий Зекох
Сежэ, сежэ сэ ащ сыфай,
КъакIорэп  сэIо, ар игъоджай,
Сежэ сыпаплъэ, бэ сфимыщыт,
ШIулъэгъур  къакIорэп  щыт.
                ***
Сежэ, тыгъэу ар къысфепсынэу,
Мазэ шIэтэхэу, нэфэу сиIэнэу;
Жъуагъо лыд -пкIыдэу сашъхьагъ уитынэу,
КъакIо, къакIо сыпщымыкIэнэу.

КъакIо, къакIо тэ тыбыбын,
Гугъум иIэшIу зычIэдгъэбын -
Сыгу сэ гъэчэфы, фабэм щымыгъакIэу,
КъакIо садэжьы сыгу уригуакIэу.

Огум щышIэтрэ жъуагъоу къэнэфи,
КъакIо шIулъэгъур, пщагъом къыхэкIи:
Сыгоу бэгыгъэр гъэIас къысIукIи,
Хэти уестынэп усIэкIэрэфи.