Iодышъ

Анатолий Зекох
Уары къэлъагъо, Iодышъэ къэшIэты,
Гум игушIуагъоу  бгъэм къыдэлъэты.
А лъагэр слъэгъунэу сэ сигугъагъ,
Ышъхьапэ сыпытынэу ащ сыфэягъ.

Слъэгъугъэ, згъотыгъэ, сыхэт сэ ошъогум,
Iодышъэ сытет, ышъхьапэу ышыгум.
Гум игопэгъоу оркIэ нэкIыгъэ,
Спкъышъол псэфыгъэ, сыгу бгъэшъокIыгъэ.

МыжъолъэпэтIыргоу-осшъхьэшыгунэтIэф,
Гур ыгъэтIыгурыгоу-иныжъшъхьитIунэгунэф.
Пщэгуфхэр уипаIоу, уашъом уитэджагъэу
ГъашIэм удакIо, гъэпсэфыр уиджагъоу.

ШIу услъэгъугъ  о, сыгу ухэпкIагъ,
Джыри  укъэджэщт  о, - ахэр сидагъу.
СыкъэкIот сэ уадэжьы, ар сищыкIагъ,
Къэгъэнэф уилъагъо, уигъогу къэгъэлъагъу.