Сызыфаер о зыр ары. орэд

Анатолий Зекох
О усиIэшъ лъэшэу сыбай,
Узэрэслъэгъоу ошъогум селъай.
Гопэгъум сихьэу къыкIанэ сыбгъашъо,
Санэм фэдэу сыогъэуташъо.
                ***
Пчэгур къашъо, сшъхьэ мэчэрэзы,
Спкъы ыгъэдыеу гулъытэр сIэкIэзы.
Фэшъхьаф къысфаIорэп: « ШIу усэлъэгъу»,
Хэти сыгу факIорэп – «ШIу усэлъэгъу».

ЦIыф уестынэп, узбгынэнэп,
ГъашIэу сиIэм сэ усиIэн.
Бэджэ нитIоу, тхьагъыпцI цIыкIуитIур,
Къысэмыплъэу сфэмыщэIэн.

Бзыу орэдэу оры сэ сиIэр,
Гъэтхэ дунаеу къэгъагъ мэIур.
О закъор ары сыгукIэ сызыфаеу,
Жъуагъомэ якIоу сэркIэ лъэуер.