Адыгэ лъэпкъ

Анатолий Зекох
Сэлам шъосэхы адыгэ лъэпкъ,
ЗэбгырыкIыгъэр ыбгыни инэпкъ;
Жъотэу ичъапIэ итыгъэр,
Дахэу зигугъу ашIытыгъэр.

Бэ, дунаим дахэу хэшъулъхьагъэр:
Шъуи дышъэ-масти, щыгъу-пIасти,
ШъуиIокIэ- шIыкIи, пытагъэу шъуилъэкIи,
Бэ, цIыфыгъэкIэжьэу, шъулъэу ахэхьагъэр.

Джы, макIэ тичъэ тэ хъугъэ,
Типси щэнджы, ар гъугъэ,
Ымакъэ хъохъожьрэп, къэIужьрэп,
Дунаим ти дахэ щаIожьрэп.

Лъэпкъэу  адыгэр - зэ шъузкIэIэжь,
Чъыем шъуелъэшъу,  шъукъэущыжь,
Шъупкъыхэр зэкIэшъущых, жъугъэпытэх,
Шъууцу убгъугъэу, тилъапсэхэр пытэх!

Шъуинэпкъ къжъугъэзэжь, шъудэхьажь:
ШъуичъапIэ шъо шъукъекIужь!
Тыхъужьыт тызэрэщытыгъэу лъэпкъ пытэ!
ТыкIэжьыт сикъошхэр, зыжъугъэпытэ!