Блакiтны туман

Владимир Шульговский
Блакiтны туман-пух бязважкi
Няспешлiва у ранку паузе,
У сэрцы турботна i цяжка
Каханнем журбы па цябе

Вось сустрэну i шмат зацалую,
Няма моцы каханне трымаць
Прыгажуню маю,красатулю,
У якой вочы вабна блiшчаць

У свеце лепшая,лЮбая мара,
Небасхiла сама дабрыня,
Майго сэрца прыгожы фальварак
У каханнi вялiкiм жыцця.