Славен преход

Радко Стоянов 2
Славен преход ни натресе
демокрацията наша -
уж яйце голямо снесе,
а ни храни с постна каша.

Политическата мисъл
от геран дълбок извира.
Бабаитът се курдисал,
кожи две от нас съдира.

Каша бъркат в парламента,
пара като дим се вдига,
пак мирише ми на мента -
чак до гушата ми стига.

Хайде, стига сме мълчали,
стига сън дълбок сме спали!
Тръгвайте към парламента,
да оскубем тази мента!