КIэлэегъадж. орэд

Анатолий Зекох
    Сезыгъэджагъэу Шэуджэн Сарэ, Хьамзэты ыпхъу фэгъахьыгъ.   
               
О тебгъэджагъ, акъыл тиIэнэу,
О тыбгъэсагъ тышIыкIэшIонэу.
О плъэкI къэнагъэп, о учъыягъэп,
Щытхъур уадэжь! Ар джэрпэджэжь.
                *** 
О къысфэгъэгъу, угу хэзгъэкIыгъэмэ,
Узэрэфаеу  сымыпсэугъэмэ.
Мыхъун - Iаджи сэ сIэкIэшIагъ,
Сэ  сыкIэлагъ - сыбзэджагъ.

Сыгу къэкIыжьы унэ гукIэгъухэр,
Сыгу икIыжьрэп уипсэлъэ фабэхэр.
Тянэ  уфэдэу  тызэбгъэплъыгъ,
Угу къыхэпхыгъ-Iахь къытэптыгъ.

СищыIэныгъэ   сэ  сыфэраз,
Сэ  сыпIукIагъ,  себгъэджагъ.
Насыпэу  сиIэм  сэ  сырыраз,
Ащ  сыфэпщагъ,  сепщэлIагъ.

О тэбгъэшIагъ тыцIыф-зэфэнэу,
УтфэлъэIуагъ   насып  тиIэнэу;
О плъэкI къэнагъэп, о учъыягъэп
КIэлэегъадж, сыпфэразэу сыпфадж!