КIэлэцIыкIухэр джэгун фай

Анатолий Зекох
КIалэхэр мэджэгух,
Урамыр куохьау;
Бырысырыщ, шъумыджэгух
ЯсымыIон ащ - хьау.

КъэрэпкIэх, къарэчъахьых,
Пкъым икIас.
Тинахьыжъхэр шъумыгубжых -
ЗыжъугъэIас.

Гур уцуна ар мэпшIапшIэ,
Лъыр зэреф.
Ащ итхъагъо, ащ ипIашъэ
Iум зэреф.

Сыдэу тхъагъуа зэхэпхыныр,
КIэлэ джэгу,
Мамыр чIыгум тытетыныр -
Ар тынэгу.

КъэкIосэтых, къэIэсэтых,
Зэ зыIаж.
Чэщыр къэхъумэ гъолъыжьытых,
Ащ о яж.

Нэфыр къэшъмэ къежьэжьыных -
Ащ сыфай.
Къэхъу пэтых, мэкъэ чаных -
КIэлэцIыкIухэр джэгун фай.