***

Вера Сок
          
                ЗІМА
          
                Цудоўны дзень! Зімовы цуд!
                Сняжынак дзіўны карагод
                Вядзе ў паветры свой палёт.
                Затым,адна перад другой-
                Ляцяць над мерзлаю зямлёй.
                І мірна,непрыкметна нам,
                Лажацца,сцелючысь к нагам.
               
                А мы,ступаючы па іх,
                Міжвольна ловім скрыгат вухам,
                І паўстаём пры гэтым духам,
                Удыхаючы мароза пахі...
                Вакол-заснежанныя дахі,
                І снегу столькі,як у полі!
                Зімы такой не бачыла ніколі!
               
               
               
                2011.