Патдилка

Фаниль Асфаров
Кофе хэзер кофе тугел.
Чэй дисэндэ чэй тугел.
Шикэрнен балы ярый бар.
Мае май майлы тугел.

Суррогатлар чыгаралар.
Кайдан жаен табалар?.
Акбур салып агарталар.
Сыер сотен заводлар.

Иписез яшэп буламы.
Куплэр инде тырышкан.
Менэ буханкы кулэмен.
Тиздэн генэ арттырган.

Элекке бер кила тарткан.
Хэзер кем ничек алдый.
Ярты кила булса ярый.
Булмаса корсак кашый.

Балыгыда балык тугел.
Яртысына боз каткан.
Кызыл балык дип ашасан.
Буяуга кулын баткан.

Чэчкэлэрдэн бал жыя ди.
Чунниктэге бал корты.
Ике центнер, умартадан.
Сата куршенен карты.

Кая карама патдилка.
Кибетлэрдэ гел кытай.
Бер киярлек трусик сата.
Базардагы абыстай.

Машинага бензин салсан.
Алга бармый,укерэ.
Этеп, тортеп жибэрмэсэн.
Укерэдэ,точкерэ.

Бэлэкэй чакта ашаган.
Канфитлар кая киткэн.
Колбасада соя гына.
Ите сон кая киткэн.

Тэгэри, кайсы якларга.
Безнен донья - куласа.
Тырышсанда чыдап булмас.
Хатынын робыт булса.