Хто там, на перон?

Елена Малеева
 А він чекав –
 Вона не приїздила.
 Пустий перон
 Підморгував зрадливо…
 Для неї ж стоголосо
 Сміялися вокзали,
 Ковтали час і простір
 Очікування зали.
 Тремтіло серце в скронях:
 «Кохай, кохай, кохай!
 Диханням грій долоні,
 Тепло душі віддай!»
 Колеса торохтіли:
 «Чекай, чекай, чекай…
 І буде все, як буде
 Нехай, нехай, нехай.»
 Десь промайнули люди –
 Лишились на пероні,
 А онде – інший потяг
 І інші у вагоні.
 Їх стільки було, зустрічей,
 Лиць випадкових зграй,
 Що все тихіше в скронях:
 «Кохай, кохай, кохай…»
 Неначе зовні вільна
 Не бачила ті грати:
 Що ніколи любити
 Й нема коли кохати.
 Все терміни та строки,
 Аврали та дедлайни,
 Життя іскрить і пінить
 В оффлайні та онлайні.
 Та ось кінцева станція
 І потяг прибуває…
 Поглянь, мерщій, в віконце -
 Хто-небудь зустрічає?

 09.09.2013 р.