Скоробреха Петро

Александр Выженко
СКОРОБРЕХА ПЕТРО

Скоробреха Петро
Загорнувся в рядно
Та пустився на дно,
А там на дні
Дістав брехні:
Фришки-мудрішки,
Карамарок трішки,
З кулемесиків вінок,
Курзю;-верзю; лантушок,
Бенелюки для науки,
Хишки-смішки
Для потішки,
Пампушку-жартушку,
До-глиги;
Казок казанок,
До-шмиги.
А ще ха;рки-макого;нки,
Щоб скирни;кати дзвонко.

“Колотасом, тясом, басом,
Баля-бедя, мелю-мель!…”
Отакий-то мудрагель!

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»