Суз эйтмэгез шагыйрьгэ

Фаниль Асфаров
Кырт - мырт яза дип эйтмэгез.
Дус ишлэрем укыгач.
Шагыйрьнын да  бар фаразы.
Иплэп генэ уйлагач.

Исэп – хисап белэн алсан.
Эчтэлекле фикерен.
Шигырьлэрендэ курерсен.
Анын нечкэ кунелен.

Кырт - мырт  яза дип эйтмэгез.
Дус ишлэрем укыгач,
Йорэк белэн сез сизэрсез
Шагыйрь хэленэ калгач.

Шагыйрьнен дэ башларында.
Торле уйлар кайныйдыр.
Тошлэргэ фэрештэ керсэ.
Иртэн торып айныйдыр.

Колакка пышылдаганны.
Син тиз генэ язып куй.
Дэфтэр ачып, кэлэм алып.
Газапласа бер - бер уй.

Сез эйтмэгез, тиле диеп.
Шушы суз кайдан чыккан.
Синдэ шул хэлгэ калырсын.
Тирэн уйларга батсан.