Невидальце з фуркальцем

Александр Выженко
НЕВИДАЛЬЦЕ  З  ФУРКАЛЬЦЕМ

Невидальце з Фуркальцем
Бігали по вулиці,
Сміхи-мніхи, гиги-хіхи
Розсипали для потіхи.
Хто хотів, той збирав,
Веселенький ставав.

Хто ж обходив, колобродив, –
Не сміятиметься зроду.
А без сміху світ  –  кислиця,
Ще й засмічена криниця,
А ще весна без цвітіння,
Пташеня без цвіркотіння
І без крилечок до того ж…
Ні, не треба нам такого.
Будь же славна Юлице,
ЮЛИЦЕ-СМІЮЛИЦЕ!

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»