Нарисувай ми!

Милена Йорданова
Нарисувай ми една врата!
А зад нея - стая в нищото.
Нарисувай мъж, и тишина,
скрити на нощта в смолистото.
За прозорците й забрави!
Нека погледи там не проникват.
После в тъмното й мен пусни.
Другото сама ще си измисля.