Я хочу повернутись у дитинство

Светлана Помилуйко
Я хочу повернутись у дитинство,
Безхмарне і безжурне, як весна.
Погратися бабусиним намистом
Із теплого, мов сонце, бурштина.

Залізти до матусі на коліна,
Нехай мені про терен заспіва,
Або розкаже казку про калину.
Згада, як працювала у жнива.

Хай дід за руку поведе до саду,
Де медом пахне стиглий абрикос.
На плечі сміючись мене підсадить,
Відгонить злих і величезних ос.

Хай тато візьме ввечері до річки
Дивитись, як пірнає поплавок,
Як чапля понад берегом велично
Вслухається до скрекоту жабок.

Я хочу повернутись у дитинство
Де все так просто, де нема біди...
Але чи випадково, чи навмисне
Заплутав час туди усі сліди...