Маме посвящаю

Светлана Помилуйко
Матуся  тоді  хворіла,
Зотліла , немов  свіча.
“ Не  вірю ,- все ж  говорила,
Іще  не  прийшов  мій  час !”

Тікала  гуляти  містом
З  лікарні ,  де  сум  і  плач .
На  ринку  знайому  пісню 
Виводив  старий  приймач.

Рахуючи  швидко  гроші ,
Знайшла  продавця  касет .
Озвалася : “ Мій  хороший ,
Ти ,  мабуть , тут  знаєш  все ,

Яка  ото  пісня  гарна ,
Мов  квіточка  у  вінку .
Щоб  я  не  шукала  марно , -
Додому  б  мені  таку .“

... Так  лагідно  сонце  світить ,
Сплітає  тіней  ажур .
Як  скарб ,  найдорожчий  в  світі ,
Касету  ту  бережу .

Звичайна  магнітна  плівка ,
Мелодія  і  слова
Мене  повертають  в  літо ,
Де  мама  іще  жива ...