Пирiг з руками i з ногами

Александр Выженко
ПИРІГ  З  РУКАМИ  І  З  НОГАМИ

Пиріг з руками і з ногами
Три дні бігає за нами,
Ми сюди  –  і він сюди,
Ми туди  –  і він туди…
Й-бо, не минемо біди.
Раптом Гам кричить:
                “Стривайте!..
От-от впа;ду, так і знайте!”
– Що таке? Не стій на місці!
– Не вбіжу, бо хочу їсти!..

Всі втекли, а Гам зостався.
Той пиріг йому дістався.
Ви спитаєте: як саме?
Бо у Гама під вусами
Рот від ляку та й розкрився…
Наш пиріг і провалився…
Ковть! Й немає пирога.
Замість гаму ситий Гам!

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»