Чабарашка

Александр Выженко
ЧАБАРАШКА*
(*чабарашка – жартівлива пісенька)

Один хлопчина
Бачив вухами,
А чув очима.
Ото молодчина!

Стрівся хлопчині ґедзь,
Каже: «Ходімо на герць!»

Стали вони воювати,
Одне одного буцати.

Раптом ґедзь укусив хлопчака.
«Не плач, не реви, танцюй третяка!»

А хлопчина й не ревів,
Як лоша задріботів.

«Гопу-гопу! Гоп-те-те!…»
– Щось зі мною та й не те.       

«Всім друзям, – кричить, – я звітую!
Ґедзя я вухами чую.
Сонечко бачу очима.
Ось який я молодчина!»

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»