ТикIасэхэу тэ тисабыйхэр

Анатолий Зекох
К1алэхэр, кIалэхэу тэ тисабыйхэр,
ТигъашIэм тиIубыцIыкIухэр,
ШIу тлъэгъухэу, тыгу зыфэразэхэр,
Тфалъэгъухэу, тинэпэ гъэлъагъохэр.

Шъоры тэ тызыщыгугъырэр,
Шъоры тигугъонэфхэр.
Шъухъуным тэ тыфэлажьэ,
А Iофым лъэшэу телажьэ.

Шъупсэу, тигугъохэр жъугъэлъап1э,
ШъудаIоу, шъудз дэхэ лъапэ;
БзэджэшIагъэ шъо зыджи шъумышI,
Гъогу пхэнджым шъутемыхь-шъумыгъэшIушI.

Унагъохэр шъушIэх-кIыбыдэтхэр,
Ахэр жъугъэразэх-шъуихъымэтхэр.
ЖъугъэкIасэ, шъуикъэрал жъугъэбагъо,
Жъугъэдахэ, имыIэнэу зы дагъо.

Къутамэ зимыIэр чъыгыжьэп,
Лъапсэ зимыIэр щыIэжьэп;
Арышъ, тифедэу тызэкIыгъут,
ШIур тапэ итэу, гъашIэр тэ ткIут.