Сыд къыосIона? орэд

Анатолий Зекох
Лыгъэм ехьы зи къанэрэп,
ШIулъэгъоу тэ тиIэр бгъэлъапIэрэп.
Мыхъун  осIуагъэу сэ къасшIэрэп,
Ау угубжыгъэу укъаплъэрэп.
                ***
Унэ зэкIэхи, садэжь зэ къэплъэжь,
Уиплъыр гъэкIуаси, угу гъэIэсэжь,
Дэй осIожьытэп зэ сфэгъэгъужь,
Къэгъэзэжь сидахэ, садэжь о къэкIожь.
                ***   
Чыжьэу уIокIы сыкъаплъэмэ,
Зи о зэхэпхырэп, сыкъаджэмэ,
Гугъум сэ сехьы, о уихьырэп,
ТызэшIокIоды, ар къапшIэрэп.

О укъезэгъырэп сэ пфасшIэрэм,
Фэшъхьаф къэоIо, сэ къасIорэм,
Ау сэгугъэ - укъаплъэмэ,
ТызэшIужьынэу - укъаджэмэ.