ШIулъэгъум сежэ

Анатолий Зекох
Бэрэ сежагъ ащ, сэ къысфэкIонышъ,
Ш1улъэгъу IэшIоу гум имыкIыжьэу,
Жъогъо лыд-пкIыдэу зыкъысфихьынэу.
Ошъо шIуцIэшхор зэкъоужьынышъ,
Тыгъэ нэбзыеу къысфепсыжьынэу.

Гур  лъэпэ-рапэу  лъэшэу  къытео,
Ар къэсыгъахэу, ащ къысшIуегъэшIы.
Тыгъэ  нэбзыеу  ар  къысфэшIэты,
Ау, псынкIэу шIэтыр егъэбылъыжьы,
Пщэр къытехьагъэу къэушуцIыжьы.

Тыдэ ущыIа, сэ сишIулъэгъу:
Пщэмэ уахэкIи, огум уикIыгъа?
Ч1ыр  зэгоути,  ащ  удэфагъа?
Мэзы кIырышхом ущыгъощагъа?
Хы шIуцIэ чIэгъым ущымэхыгъа?

Лъэшэу  къытео, гур лъэпэ-рапэу,
Ар мэгузажъо гугъэм фэкIуагъэу.
Зегъэхьазыры бгъэм къыкIэнэнэу:
Стыпхъэр хьазырэу о сыкъыуажэ,
Гур  зэIупкIагъэу  о  сыкъыуаджэ.

Мо зэ о къэси, сэ къыскIэнэнышъ,-
МэшIо фэбэшхоу  о  сыуиIэн.
Тыгъэ нэбзыеу, мэфэ нэфынэу,
ШIулъэгъу IэшIур о къыбдэзгощэу,
Уашъхьагъы ситэу сыбдыщыIэн.