Внутренняя война

Яна Немеш
Війна, що в мені вирує
Нищить все, що в мені жило.
Все те, що мене турбує
Перетворює життя в пекло.

Ця війна випалює всі мрії.
Ій подобається, як вони горять.
Подобається, як гниють надії,
Які немов в полоні без мрій сидять.

Вона вривається в мій світ
І вбиває все, що бачить.
Впивається мов колючий дріт,
В те, що найбільше для мене значить.

І світ тріщить по швах,
Розділяється на дві частини.
Спасіння лише в молитвах,
Які звучать на устах дитини.

Коли ж завершиться та війна,
Коли залишить і без того хвору душу?
В котрий раз уже вітри підійма,
Вона не дає знайти вихід на сушу.

09.07.13