Осенний Вальс

Надежда Линник
Багряно жёлтый лист кружится
   Над лоном тихих площадей,
      Земля танцует в ярком ситце,
         Сверкая золотом аллей.
            В луче янтарном осень пляшет,
               Под монотонный шум ветров,
                Весь мир полуденный украсив
                Весёлой радугой цветов.

(ЛНД)
10.11.2013  17.05
(фото - интернет)

***********************
О Т З Ы В:

***********************
http://www.stihi.ru/avtor/donevaiuliana

Рецензия на «Осенний Вальс» (Надежда Линник)

 Превод на Български: Юлияна Донева
 ЕСЕНЕН ВАЛС

 Кръжат лилаво-жълти листи,
 над лоното на тих площад.
 Играй земята с дреха пъстра,
 блести по златната алея.
 С лъчи танцува есента,
 под монотонен шум на вятър.
 Света по пладне окрасява
 със цветна есенна дъга.

Юлия Донева   09.11.2014 16:53   •

***********************