Атанын да тама куз яше

Фаниль Асфаров
Ник язалар ана йорэге дип.
Этилэрдэ йорэк юк мени.
Аларнында узэге озелэдер.
Кочаклап алганда,балам дип.

Аталарнын йорэге эрнидер.
Аларны онытса балалар.
Гафу сорап килергэ кирэктер.
Борчылып кайгыда калсалар.
 
Аталарны онытырга кирэкми.
Яшерен генэ куз яше тамган.
Ялгыз этилэр бик сирэк бит.
Баланы бер узе устергэн.

Ата бэхете дэ, балаларда.
Куз яше кунеллэр кулендэ.
Этилэрнен йорэк жылысын.
Саклагыз сез кунел турендэ.

Атанын да тама куз яше.
Ялгызлыкны ходай бирмэсен.
Шатлыклы хабэрлэр булып.
Алланын рэхмэтлэре тошсен.