Коли зозуля закуе

Валентина Тараненко
Зозулею гуляє дівка,
Привольнеє її Життя!
Але буває, коли Жінка –
Про волю ту – не забува…

Гніздо сім’ї завжди страждає,
Коли зозуля закує…
Де вдачу пташки мати має –
Родина болю зазнає…

Де під каблучна крихкість мужа –
Дружина звісно «закує»
Спокуса волі серце здужа –
Про діток тітка відає …

Від болю крається серденько,
Та жалем душу розтинає,
Шкода – буває так частенько –
ХТОСЬ, колискової співає…