Небилиця

Александр Выженко
НЕБИЛИЦЯ

Небилиця є така:
Під землею птах літає;
Кріт на хмароньці живе;
Океаном слон пливе;
А всі тигри, леви й барси  –
Подалися аж до Марсу;
Люди в джунглі почвалали,
Сніг голками трамбували;
Джунглі  –  казка, диво-царство,
Щоб займатись ковзанярством.
У міста зійшлися сови;
Позлітались всі корови;
Підприємці з них чудові,
До роботи вкрай готові.
Вже й товари експортують,
А кальмари їх купують…

Як же гарно жити в світі!..
Ви зі мною згідні, діти?
Якщо скажете мені: – “ні”, –
Я скажу, що ваше “ні” – “Так!”.
Адже наша небилиця  –
Пречудова хихітниця!

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»