Побрехенька

Александр Выженко
ПОБРЕХЕНЬКА

Хто – “ки-ги”, а хто – “ку-ку”,
Плава човен у садку.
А вже в тому у човні
Два бички і три свині.
Всі, як треба, порядкують,
Їжачку в кущах звітують:
“В нас стерно  –  тернова шпичка,
Весла  –  бурякова гичка,
Вітри;ла  –  гулька реп’яхова,
Якір  –  квітка огіркова,
Цибулина  –  то компас:
Де ми є, він скаже враз.
Наші сіті  –  рута-м’ята,
Рибу щоб ловить завзято.
Пливемо ми океаном,
Порядкуємо старанно.
Дірку бубликом латаємо,
Водоверті не минаємо.
Полюбляємо дуже ми мандри…
То ж іди до нас в команду.”

Їжачок кричить:  “Гаразд!
Крила є  –  лечу до вас…”
Тільки  –  стриб, а човен  –  брик!
Звірі  – гульк, а човен  – бульк.
І відтоді він на дні
Десь гуляє в бур’яні.

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»