Рiзне, або сатиричнi дифiрамби смiшному та не дуже

Дарья Рудык
Смішно — коли червонієш мов рак
Од першого дотику знайомих рук,
І на ланітах розквітлий мак
Пророкує кінець одиноких мук.

Смішно — коли хтось воює за Сан,
А ще хтось — рида, бо вродився син.
І як вірять словам типу: «Щастя дам»
Й в екстазі замріянім ловлять дим.

Смішно — коли хтось солодко спав
І не чув за вікном пташиний спів.
Коли один — скнара, бо нічого не дав,
А інший — бовдур, бо все десь дів.

Смішно — глядіти в абсурдний світ
І лякливо хреститись, гукаючи: «Свят!»
Тяжко убрід крізь простори боліт,
Та руки в невмілого лиш не болят.