Хрэн сталовы!

Вера Сок
                З раніцы Ахрэм Фаміч,
                Нешта неўгаморы,
                Злосны-злосны ён сядзіць
                У сваёй канторы!
               
                Чалавек ён не плахі,
                Пэўна не здаровы,
                Альбо ўстаў не стой нагі,
                Што такі нервовы?
               
                З той нагі ўстаў Ахрэм,
                Быў зусім здаровы,
                А бяда ва ўсім тут хрэн-
                Моцны хрэн сталовы!
               
                Ну і жонка!На абед
                Кажа:"Купіш хрэну!"
                Як сказала,белы свет
                Прыкрым стаў Ахрэму!
               
                -Што?-(Ахрэм ажно абмяк)-
                Хіба ж мне да твару?
                Я ж начальнік,як ні як-
                Несці хрэн з базару!
               
                Галава яму баліць,
                Проста ўсё не міла.
                -Сакратаршу папрасіць,
                Можа,каб купіла?
               
                Можа,-думае Ахрэм,-
                Надзі-кладаўшчысе,
                Даручыць купіць той хрэн?
                Што ёй тут прайцісе?!
               
                Не!Прапаў я!Што рабіць?!
                Лёс-відаць,загінуць!
                Не змагу я іх прасіць,
                Бо на смех падымуць!
               
                -Сам пайду,-сказаў Ахрэм,-
                Што мне развадзіцца?
                Вось,падумаеш,тут хрэн!
                Ёсць яшчэ-гарчыца!
               
               
                (з ранняга)-стихотворение моего отца