Кричить душа, а серце плаче... На украинском языке

Владимир Прохода
Кричить душа, а серце плаче,
 Слова про Неньку на устах...
 Дочок, синів вона пробачить,
 Прости і ти на небесах...

 Не за гріхи пішли у мандри,
 Не за гріхи на чужині,
 Працюють кращі її кадри,
 Вони вклонились сивині

 Дніпра і віковим порогам,
 Прибережним вербам, тополям
 І розбрелися по дорогах,
 Та дуже заздрять журавлям,

 Бо ті частіше прилітають
 І бачать батьківський поріг,
 Де солов'ї пісні співають,
 По росам ходять босоніж...

 Хто б де не був, запам'ятайте:
 Земля для нас, єдиний дім,
 Свого коріння не цурайтесь,
 А Україна рада ВСІМ!!!


  П.В.М.       17.11.2013г.