У Че

Виктор Берллин
у Че
іноді холодно, іноді слизько
але сьогодні пече
дуже пече

голки у спині
чи то дитина
підставляє тепле плече

всі оці звуки
вишиті руки
падають крізь сон

місто - лелека
містом збігає спека
а ти - у полон

кучеряві коси
пташки-альбатроси
далі - літати

прозорі обійми
дотики вільні
минуле не треба чекати

листя - палають рани
шафа - майбутній ранок
незламно настане

червоний - як твої губи
минуле - то застуда
зникне, а саме - втече

у Че
люди вночі
не ховають очей.