На зеленi свята

Евгения Касьян
На «свята зелені» з степу
Назбирав я до букету 
Чабрецю, полині, м’яти
І приніс до рідної мати.

Та згадав, як ти любила
Більш за все, у вітру крила,
Лан зелений,степ широкий,
Обрій, небосхил високий.

А букети з роз та лілей
Не були тобі так милі,
Як ті гілочки з верби,
Що мені принесла ти.

Все казала: Сину, треба
Поглядати більше в небо!..
Повертає з небосхилу
Волошковий погляд милий.

Вибачай, що запізнився –
В степу вітру уклонився,
Щоб той вітерець прибіг
Вкластися тобі до ніг

Та духмяним ароматом
Нагадав про рідну хату,
Де була ти молодою,
Я маленькім був  з тобою…

*«зелені свята» - праздник Троицы