Вечност

Снежина Христова
Изсъхнал лист
меко пропада,
издълбава печат
в снега;
тревата
се свежда,
повяна от вятъра
и оставя
белег
в снега;
Облакът
тихо долита
и хвърля
сянка
върху снега.

Белият сняг
на вечността.