Неждано приходить ця осiнь

Наталя Мазур
Ця осінь з'являється зранку,
Ледь чутно подряпує шибку,
І місяця різьблену скибку
Ховає у дня філіжанку.

Пронизливі сойчині крики
Терпляче вгамовує світлом,
Облесно шепочеться з вітром
У вітах тонкої осики.

Пролазить незнаної миті
У душу. Снує павутину
Минулого. Наче картину
Малює роки пережиті.

Складає у скриню на спомин
Велику життєву дорогу,
І сіє круг себе тривогу,
Як дощ у прокурений комин.

Розмелює друзів у жорнах
Обставин. Побільшує тіні.
Журливі і меланхолійні
Приносить мотиви. Моторно

Пакує в однакові стоси
Всі прагнення і сподівання,
Зневіру і розчарування...
Неждано приходить ця осінь.

30.08-13.11.2013р.