куди ти, життя?

Ксения Дыяк
куди ти так спішиш, життя?
затримайся на хвильку поруч,
ти ж темп свій вибрало власноруч,
тому не треба каяття.

скільки ти бачило доріг?
як часто плутались маршрути?
і що вдалось тобі збагнути,
з того, що осягти ніхто не зміг?

прошу, будь ласка, не лети!
не рви листки з календарю,
я знаю, час не обдурю,
та це, можливо, можеш ти.

чому смієшся наді мною?
лише прошу, подовжи осінь,
не хочу втратити назовсім
дні перед довгою зимою.