Краплина Покрови

Игорь Герасименко Кременчугский
Летиш і бачиш, на покору хворим,-
над морем горя, над голодомором,

у хаті мати гарна,молода
була  учора, а тепер -  потвора
безсила -  у колисці не гойда
дитя вхололе, а «засни»  говоре...

Повернешся і повний горя морем
розповіси усе – і крик  розпоре
зі дзвону полог. Полум’яно-скоро
заллє  Москву розлючена орда!

2011

Покрова* - моя поема про перебування восени 1618 року війська
гетьмана Сагайдачного біля стін Кремля.