Я читаю твои письма. Самойлов Николай Григорьевич

Радко Стоянов 2
Авторская песня

Я читаю твои письма-откровения
И волнуется, скандирует душа…
После них пишу свои стихотворения,
Ведь отдача даже творчеству нужна…

Потому, что жизни поле не исхожено,
Меж сердцами не протоптана тропа.
Сколько времени в общенье это вложено,
Но меж нами есть нейтральна полоса,

На которой есть трава-благоухания,
Очень редки ароматные цветы.
Никогда не будет нашего свидания,
Никогда со мной не будешь рядом ты.


АЗ ЧЕТА ПИСМАТА ТИ

Авторска песен
Превод: Радко Стоянов

Аз чета писмата твои – откровения
и душата ми вълнува се, звъни…
После пиша своите стихотворения
и  ме грабват живи творчески вълни…

Но в полето на живота неизбродено
към сърцата ни пътека не личи.
С много време явно туй е съпроводено –
полосата неутрална все мълчи.

Има там, аз знам, трева – благоухания,
много редки ароматни цветове.
Ала няма да достигнем до признания,
ще живеем на различни брегове.