***

Павел Хома
Серце моє у полоні кохання,
Стукіт його в темноті ледь відчутний,
Мріє воно від рання до світання
Бачити образ твій ніжний і чути
Голос ласкавий немов шепіт моря,
Тихий, безхмарний, як лісова пісня;
В серці твоєму живе моя доля,
Я марю бути з тобою і скрізь я
Думку про тебе, як промінь кохання,
Буду я бережно в серці носити,
Поки не згине воно від бажання
Бути коханим та вічно любити.