Тарасу Шевченку

Вера Кириченко
Ой, Тарасе наш рідненький!
Що ж ми наробили?
Україну – рідну неньку
Без війни згубили.

Ти казав, щоб не шукали
Щастя на чужині,
Щоб таланти залишались
В рідній Україні.

Нема єдності в країні
Та спільної волі.
Люди їдуть на чужину,
Шукаючи долі.

Щоб уникнути всіх бід
Мусимо ми знати:
Не на Захід, не на Схід
Нам свій шлях держати.

Треба всім нам об’єднатись
В рідній Україні
Та борги вже повертати
В чужії країни.

Ми ж тепер бо незалежні –
Добре це ми знаєм
І можливості безмежні
На землі цій маєм.