Зимна вечер

Росица Бухова
Зимна вечер - превод от руски език на български Росица Бухова

Бездънното небе изпълнили звездици.
Танцуваща мозайка - на къщите стъкла.
Луната - кравай от хлебна пшеница -
качена на престола царица е сама.

Върхове на дървета в лунно сияние,
покрили рамене със снежен воал.
Хълмове, долини, гори и поляни
скрили мъглите в пухкавия шал.


Зимний вечер

Александр Бухов    http://www.stihi.ru/2013/11/21/7182

Наполнили звёзды бездонное небо.
Мозаикой окон играют дома.
Луна караваем пшеничного хлеба
Взошла на престол, как царица сама.

В сиянии лунном деревьев вершины,
На плечи накинули снега вуаль.
Леса и поля, и холмы, и долины
Укрыла метели пуховая шаль