О, ноч, прыяцелька любви

Голоса Радио
http://reportage.su/audio/2761
"О, ноч, прыятелька любви" — монолог Джульетты на белорусском языке


О, Ноч! Прыяцелька любві!
Свой полаг над намі перакінь, каб мог Ромэо абняць мяне.
Нечутны і небачны
Прыдзі, Рамэо – дзень мой уначы!
На крыллях ночы ты бялей за снег, што на спіне у ворана ляжыць.
Прыдзі ж ты з чорнымі вачамі, Ноч!
Дай мне Ромэо.
А калі памрэ ён,
Разрэж яго на дробненькія зоркі і неба так зазіхаціць прыгожа,
Што свет увесь улюбіцца ў цябе,
І Сонцу больш не будзе пакланяцца.
_________

Уникальная запись 1952 года.
Не менее уникальная фотография — Ирина Флориановна ЖДАНОВИЧ (Джульетта),
чей голос Вы услышите в записи, и Борис ПЛАТОНОВ (Ромео).
Ирине на фото — 40 лет, Борису 43.