Яблуко в штанях

Евгения Давыдянец
         "Спасибі тобі,Боже,
          за день грядущий цей,
         За те,що Сонце кругле,
         мов яблуко з яйцем!"
            В.З."Вдячна молитва"

             ( Пародія)

В краю вепрів та зайців,
Де пахне дим борщем
Зросли у яблук яйця,
Й, звичайно, щось іще.

Йдуть яблука, шикують,
Показують стриптиз.
Одне ж сидить сумує -
Яйце йому хтось згриз.

Не плач, мале, не треба!
Здійми вгору лице.
Бач, Сонечко на небі,
Мов яблуко з яйцем!

Йому радіють квіти,
І гори, і сади,
І навіть люди-діти
Ростуть, мов із води.

А хата, наче люля,
До зір вершить свій лет.
І в ній сидить Зозуля-
Філософ і поет!