Безумие

Снежина Христова
Ти си моята лудост,
моят тих слънчев рай.
Топя се в твойто сияние -
то прониква в кръвта,
като опиум ме упойва,
светлина,светлина...
Виждам те само в съня си.
Търся те пак в света -
там е тъмно,къде си? -
Все по-често
се връщам в себе си.
Все по-дълго
мислено съзерцавам
най-далечния на света.
Ти си мое безумие,
силата ми си ти,
радостта.