Вясна на белорусском языке

Юрий Полубинский
Сонейка грэе, птушкі пяюць,
Пчолы ў вуллях гулка гудуць.
Бяроза старая ля хаты маучыць,
Склянка пад ёю з сокам стаіць.
Сок той бярозы па жлобу цячэ,
Увесь зіхаціць, як акунь у вадзе.
Выйшаў спадар, акінуў усё вокам,
Гусі лятуць над хатай здалёку.
Нават і мышы выйшлі з кутку,
Усе сустракаюць чароўну вясну.