Настрiй осiннiй вербовий

Игорь Герасименко Кременчугский
         *  *  *
 Листопаду золото останнє
 розібрали верби на прикраси.
 І, його вдягнувши, твердо стали,
 щоб демонструвати біля траси

 Листопаду золото останнє.
 Хоч в очах їх тепла осінь гасла, –
 шепотіли шерхлими вустами:
 – Все прекрасно, люди, все прекрасно!


          *  *  *
 Ми зустрілись: я в тузі безодні
 перевтома моя і журба;
 і печальна, у хусточці жовтій,
 і в обіймах туману верба.

 Й розійшлись: я веселий – додому,
 у туман – перевтома й журба:
 посміхнулась мені в золотому
 чи брилі, чи сомбреро – верба.

11/2009