Приходиш, мов свято

Валентина Петроченкова
Приходиш до нас, мов свято,
Велична красуне зимо,
Світла, весела, завзята,
Із голубими очима.

Приходиш  весільно-біла,
Приходиш  дівочо-чиста;
На віях, що наче крила,
Сяють сніжинки іскристі.

Твій наречений вітер
Із сивим Дідом Морозом
Малюють на вікнах віти,
Троянди в весняних грозах.

Кладуть килими смарагдові,
Святкову тчуть скатертину;
Назустріч року Новому
Засвічуютъ в парках ялини.

Встелять дороги піснями
Веселі  хлопці й дівчата;
В веселій хурделиці з вами
Будуть співать, щедрувати.

3 вами всю землю обійдуть
В  погожу, в скрутну  годину;
Нове, невідоме  відкриють,
Йдучи на стрімку вершину.

I так, як ти, моя зимо,
Собою майбутнє накреслять,
Життя віддадуть до краплини
Прийдешнім  квітучим веснам.